„Купа Русчукъ“ събира елитни тимове

0

В надпреварата, която ще се проведе в зала „Дунав“, ще вземат участие отборите на „Войводина“ (Нови Сад), „Монтана 2003“ и „Нефтохимик 2010“. В срещите на русенския тим зрителите ще имат възможност за първи път да видят в „бойна обстановка“ новите попълнения на „сините феи“ Тамара Баич и Латриша Т. Лъвингс.

Отново сред участниците в надпреварата за „Купа Русчукъ“ е „Нефтохимик 2010“, който през този сезон ще бъде воден от Дечо Коешинов, а опитният Петко Маринов ще е в ролята на консултант. Бургаският тим се е подсилил с 4 чужденки в лицето на центъра Марта Юйка от Полша и крилото Драгана Гобелич от Сърбия. В тима са и опитните Ивелина Вранчева и Лидия Върбанова.

Другият български тим „Монтана 2003“ също е със сериозна селекция. Николай Боруков ще разчита отново на Камелия Михалкова, както и на украинките Олена Самбурска и Анна Соколан. Сред новите имена в отбора от северозападния град са  Неда Джурич, Юдит Кайдачи, Кортни Дювър и бившите състезателки на „Дунав 8806“ Даниела Петева и Катя Кордова.

„Войводина“ Нови Сад с треньор Милан Дабович пък идва в Русе с предимно местни състезателки. Миналият сезон не бе особено успешен за отбора в сръбския елит, но в Адриатическата лига той заема шестата позиция.

Мачовете са от 17 и от 19 часа, билетите са по 5 лв. и важат за целия ден.