Купа „Русе“ събира плеяда олимпийски и световни шампиони

0
36
Истинско съзвездие олимпийски и световни шампиони ще пристигне за шестото издание на турнира по вдигане на тежести за купа „Русе“.

Истинско съзвездие олимпийски и световни шампиони ще пристигне за шестото издание на турнира по вдигане на тежести за купа „Русе“.

Сред гостите на състезанието ще бъдат двукратния олимпийски шампион Нураир Нурикян, най-титулувания български щангист Янко Русев, медалистите от олимпийски, оветовни и европейски първенства Алан Цагаев, Румен Александров, Йордан Митков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Трендафил Стойчев и Васко Господинов.

Свои състезатели ще доведат и световният и олимпийски шампион Георги Марков, който пристига със своите възпитаници от Бургас, олимпийскияг медалист от Атина’2004 Величко Чолаков, който в момента е треньор на клуб „Родопа“ – Смолян, много други от най-именитите щангисти на България.

Участие в турнира, който ще се проведе утре, 22 април, събота в спортна зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“, са заявили 80 млади състезатели от цялата страна от „Добруджа“ – Добрич, „Титан“ – Варна, „Черно море“ – Варна, „Самсон“ – Сопот, „Калофер“ – Карлово, „Асеновец“ – Асеновград и „Стоте войводи“.  Сред тях има млади щангисти, които вече защитават родния трикольор на световни и европейски първенства. Изявите им ще бъдат следени от старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.