Купи, медали и сертификати за младите русенски математици

0
Купи, медали и сертификати
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Купи, медали и сертификати получиха учениците, участвали  в две математически надпревари – Националното математическо състезание за ученици от четвърти клас „Питагор“ и Великденското математическо състезание 2018.

86 четвъртокласници от Русе и региона участваха в тазгодишното издание на Националното математическо състезание за ученици от четвърти клас „Питагор“, което се  проведе с финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето”. 534 ученици от 1 до 12 клас пък участваха във Великденското математическо състезание 2018.

За първа година беше връчена и „КУПАМАТ – Русе“ на Съюза на математиците в България. За нея се бориха всички ученици, участвали на проведените от секцията в дунавския град състезания и събрали най-голям брой точки. Това са: Математическо състезание „Паисий Хилендарски”, Коледно математическо състезание, Европейско кенгуру, Пролетни математически състезания и Великденско математическо състезание. С купи бяха удостоени най-добре представилите се от първи до седми клас. Това са:

I клас – Алекс Вихренов Генчев  СУЕЕ

II клас – Роан Деянов Гочев  ОУ „Иван Вазов“

III клас – Виктория Вихренова Генчева  СУЕЕ

IV клас – Преслав Митков Тошев  ОУ „Отец Паисий“

V клас – Мария Ния Хавиер Морено  ПМГ „Баба Тонка“

VI клас – Галиана Чавдарова Къснеделчева  ПМГ „Баба Тонка“

VII клас – Симеон Венцеславов Неделков  ПМГ „Баба Тонка“

зарядни станции за електромобили