Лайънс клубовете в Русе дариха нова сензорна стая за децата от „Слънчо“

0

Нова сензорна стая вече ще ползват децата, посещаващи Обединени детски услуги „Слънчо“ в бившия дом „Майка и дете“ в Русе.

Цялостното оборудване в стаята е осигурено с дарения от Лайънс клубовете в Русе: Lion’s Club Русе, Lion’s Club Русе-Север и Lion’s Club Сексагинта Приста.

Голяма част от посетителите на „Слънчо“ имат сензорни нарушения и затруднения в приемането на информация с различните си сетива. Затова екипът насочва усилията си към създаването на пространство, където малките ще могат да се развиват.

Стаята е оборудвана със съвременни уреди, чрез които се извършва базисна стимулация за развитие на тактилни, зрителни, слухови и обонятелни възприятия. Машина за сапунени балончета, водна кула със сменящи се цветове, релаксираща музика, тактилна пътека и звездно небе са само част от стимулите, които ще въздействат положително върху психическото развитие на децата.

„Стаята ще бъде от полза не само за децата, но и като морална награда за специалистите, които работят с тях, защото ще им позволи да видят резултатите от труда си“, сподели Владислав Симчев, дистрикт управител на българското представителство на Lions clubs International, който подкрепя идеята и с лични средства.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук