Лавина от обяви за работа преди отварянето на заведенията

0
Снимка: Unsplash

Повечето от заведенията са в трескава подготовка за отварянето си от понеделник. Основният проблем за ресторантьорите е липсата на персонал. Затова и сайтовете, предлагащи работа в България, са пълни с обяви за търсене на сервитьори и бармани.

„Всички колеги в цялата страна с които комуникирам се сблъскват вече от няколко дни след като стана ясно че на 1-ви март ще отварят ресторантите с набирането на персонал, което и е изключително трудно“, казва ресторантьорът Манол Тодоров.

Според управителя на заведение Маргарита Тодорова, ако няма достатъчно персонал, някои обекти ще останат затворени.

От 1 март заведенията ще работят до 23 ч. (заповед)

„Аз съм работил барман, сервитьор, а в момента съм управител на заведение и като цяло ми харесва много тази работа и затова съм се ориентирал към този бранш. Последните години даже стана много гъвкав защото ние трябва да се съобразяваме с какви ли не неща, които поднася съдбата. Било то с Covid-19, било то с това че сме в Бургас, където работата е разбита на сезон – лято и зима”, казва Мирослав Коев.

И все пак се очаква браншът да заработи от 1 март при спазване на противоепидемичните мерки и запълване от не повече от 50% на местата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили