Лекар: Чувалите за трупове са пълни. А вие не искате мерки.

0

От няколко дни не спирам да сменям пълни трупни чували с празни. Това пише в емоционален пост във фейсбук лекарят от болницата в Исперих Александър Серафимов. Той критикува хората, които не желаят да спазват противоепидемичните мерки.

Серафимов разказва, че ситуацията в интензивното отделение на неговата болница е ужасяваща. Той твърди, че много от колегите му работят болни, а друг вече са починали. В същото време протестиращите срещу мерките хора го демотивирали.

„Какъв човек трябва да си, за да поставяш малоумните си доводи пред живота!? Съвест нямаш ли, бе? Ако не за себе си, помисли за майка ти, баща ти, брат ти, сестра ти… Ще умрете от глад ли за 1 месец или ще свърши света ако не ходите в мола, във фитнеса или на дискотека?“, пише лекарят.

Целият му пост:

„До всички протестиращи и нежелаещи да спазват мерките!!!

Знаете ли какво е това? Нарича се трупен чувал и от няколко дни не спирам да разменям пълни за празни!!!

Е, писна ми да си скъсвам гъза от работа, да не спя, да не ям, защото нямам време и в крайна сметка всичко да е напразно! Защото в интензивното болните с ковид са вече толкова зле, че не можете дори да си представите! Гледката е ужасна!!! Да не говорим, че няма лекарства, няма персонал или наличния такъв вече е на ръба на силите си или е заразен! Колегите продължават да работят, макар и болни! Не малко от тях пък вече не са сред живите, заради тая коварна болест! Бесен съм!!!

Да, реаниматор съм и това ми е работата! Но мисълта, че безхаберни и безотговорни индивиди, като тези пред Здравното министерство днес, блъскащи и плюещи полицаите, не само, че ме демотивират и отвращават, но и ме вбесяват!

Какъв човек трябва да си, за да поставяш малоумните си доводи пред живота!? Съвест нямаш ли, бе? Ако не за себе си, помисли за майка ти, баща ти, брат ти, сестра ти…
Ще умрете от глад ли за 1 месец или ще свърши света ако не ходите в мола, във фитнеса или на дискотека?

Не се опитвам да плаша никого с поста си и снимката! Не се опитвам да внушавам съчувствие! Изморен съм и физически, и психически! Яд ме и ми е болно, че съм свидетел на всичко това!

Нека е светъл пътят на всички, загубили битката с Covid-19, каквито са последните им одежди – жълтите чували!

До всички останали: Желая здраве! Аз продължавам да се боря, въпреки всичко и всички! Но докога?“

Не по-малко интересни са реакциите под поста на Серафимов. Не малко хора го критикуват, че създава паника. Други пишат, че им е писнало. А един потребител дори го пита дали може да му запази чувал, че неговите за боклук са свършили.