Лекар в Глоджево работи с пациенти, докато е под карантина /ВИДЕО/

0
571

Джипи от Глоджево лекува пациенти по време на карантина. Ситуацията се получава, след като такава му е била наложена със задна дата съгласно заповедта на министъра. Причината – контактът му със заразената 77-годишна жена в града, е бил 6 дни преди тя да даде положителна проба.

77-годишната жена с коронавирус е в стабилно състояние, има придружаващи заболявания

Д-р Айдън Джиниев преглежда възрастната жена 2 пъти. Последният му контакт с нея е бил на 4-ти май, когато й предписва лечение. На 10-ти май обаче тя се влошава и директно постъпва в русенската болница. Там дава положитела проба за COVID-19.

От РЗИ в Русе обясниха, че според заповедта, контактните лица на болните, се поставят под карантина от датата на последният им контакт. Следователно, карантината на лекаря тече от 4-ти май, а през това време той е преглеждал пациенти.

Нов случай на Covid 19 в Глоджево

14-дневната карантина в неделя и в началото на седмицата докторът отново е на работа. Той обаче отказа коментар по темата. Голяма част от хората в Глоджево се лекуват при него. Те казват, че не се притесняват. Дори посещават местния пазар.

“Пазарувах, пътувам за вилата си, ще се отбия в магазина, имам маска също”, споделя Илияна.

Все пак в Глоджево се предприемат нужните мерки и се следи за спазването им.

“Да, имаме готовност за всякакви мерки. Каквото кажат ще направим. Аз не мисля, че ще се разрастне.”, каза кметът на града Адем Хаджимемишев.

В случай че заразата се разпространи, местната управа е готова да наложи пълна блокада на града.