Лекари от „Пирогов“ отново излязоха на протест

0
Снимка: БГНЕС

За пореден ден медици от „Пирогов“ излязоха на протест. Те са недоволни от уволнението на директора на спешния център проф. Асен Балтов. Той бе освободен след проверка на здравната каса, която заяви, че има данни за пациенти-фантоми, а от болницата са отчитали дейности, които не са били извършени.

В „Пирогов” искат оставката на Стойчо Кацаров

В конфликта се намеси лично и здравният министър Стойчо Кацаров като обяви, че той е един от фиктивно лекуваните. Кацаров е боледувал от коронавирус и след това са му правени изследвания, но клиничната пътека, по която са платени, е за цироза. Затова министърът твърди, че е извършено нарушение. Той дори казва, че в болницата са фалшифицирали подписа му и той не е бил хоспитализиран втори път.

Лекуващият го лекар доц. Петър Атанасов заяви в отговор, че Кацаров не прави разлика между диагноза и клинична пътека и обясни, че това е направено, за да не плаща министърът скъпи изследвания.

„Пирогов“ се превърна в бойно поле

Сега недоволните от „Пирогов“ настояват за оставката на Кацаров. На няколко пъти вече те блокираха булеварда пред болницата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили