Лекарска практика в Русе прекратена за фиктивно извършена манипулация

0
40
Здравната каса в Русе проверява

Една лекарска практика е била закрита през изминалата година в региона заради нарушения на лекаря, съобщиха от Районната здравноосигурителна каса в Русе. От там не съобщиха името на лекаря, но уточниха, че си позволил да изпише, че извършил манипулация на пациент, каквато всъщност не е направил. Именно това била причината за прекратяването на практиката.

От здравната каса заявиха, че ще продължат с регулярните си проверки, но ще разчитат изключително и на пациентите за сигнали. Проблем е и това, че болните рядко съдействат основно поради факта, че знаят, че след време отново биха потърсили същия лекар, срещу когото са изразили недоволство. Все пак всеки може да провери извършените му манипулации.

„С уникален код за достъп, който ние предоставяме, електронно могат да си виждат здравното досие, което включва всички прегледи, изследвания, получени медикаменти по здравна каса от 2008 година насам“, каза Калоян Копчев – директор на РЗОК.

В случаите, когато хората не ползват интернет, те могат да получат тази информация и на хартиен носител от екипите на здравната каса.