Пламен Донев: Колективът е силата на „Дунав“

0
Колективът

Това каза старши треньорът на „Дунав“ Пламен Донев. Той бе привлечен като старши треньор на тима, за да помогне с необходимия опит и рутина заедно с една от легендите на клуба Игнат Младенов на младия екип на Веселин Великов, Людмил Киров и Любомир Петков. Донев е бивш футболист и наставник на „Светкавица“, като дори изведе търговищкия тим до елита преди няколко години.

„Познавах много добре отбора на „Дунав“ още отпреди. Играли сме много контроли и официални срещи със „Светкавица“ срещу русенския отбор. Бяхме близки с покойния вече Мирослав Миронов. Познаваме се много добре и с Димитър Димитров, и с доктор Симеон Симеонов, и с треньора Веселин Великов. Нямаше как да откажа една такава покана. Познавам много добре и футболистите, а с някои от тях съм работил и преди. Тук в „Дунав“ буквално се чувствам като в свои води“, сподели Донев.

Той не пропусна да похвали работата на Веселин Великов и останалите си колеги от треньорския щаб на „драконите“.

„Имам пълно доверие на Веселин Великов. Той работи с този отбор вече трета година. Познава характера на всеки един от футболистите и знае най-добре как да подходи в дадена ситуация. Затова и той е по-активен на тъч линията по време на срещите до момента. Смятам, че с това и с моя опит и съвети в необходимите моменти сформирахме един много добър екип заедно с него и останалите треньори“, коментира още Пламен Донев.

Той не крие, че в Русе обстановката за работа е много добра и затова резултатите засега са закономерни.

„Ако излезем със същия колективен дух и нагласи, които демонстрирахме до този момент и при едно благоприятно развитие, можем да излезем с успех от двубоя с ЦСКА на 11 септември, допълни Донев.