Лекуват Михаел Шумахер със стволови клетки във френска болница

0
514
Михаел Шумахер е в съзнание

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е приет в болница “Жорж Помпиду” в Париж, съобщава „Le Parisien“.

Според изданието германският пилот е транспортиран с линейка от дома му, за да бъде настанен в отделението по сърдечно-съдова хирургия. Предполага се, че му предстои лечение със стволови клетки, което ще започне утре и е поверено на професор Филип Менаж, известен 69-годишен кардиохирург, пионер в терапията със стволови клетки при сърдечна недостатъчност. Това е сравнително нова интервенция в тази област на медицината, а френският специалист е най-добър в нея и по думите му тя “може да прави чудеса”. През 2014 г. той е извършил първата сърдечна трансплантация на ембрион.   .

Това е третият път, в който бившият световен шампион бива хоспитализиран. 50-годишният Шумахер пострада тежко при падане по време на ски в Мерибел през 2013 г. Тогава той получи наранявания на главата с множество травми, както и мозъчен кръвоизлив.

От септември 2014 г. германецът се възстановява в своята вила, разположена на брега на Женевското езеро в Швейцария. Според негови близки той не може нито да ходи, нито да комуникира.