Личен лекар: Системата се задъхва, болниците са препълнени

0
Д-р Гергана Николова

Здравната система вече се задъхва от увеличения брой заразени заради четвъртата вълна на коронавирус, а лекарите не могат да се справят с всички случаи. Това заяви пред Нова телевизия личният лекар д-р Гергана Николова. Не е ясно колко време ще продължи сегашният пик. Надеждите на здравното министерство са към края на месеца случаите започнат да намаляват, но никой не може да каже със сигурност.

Covid-19: „Тъмночервената“ зона се разширява!

„Потокът от болни не стихва. Идват деца, възрастни, уплашени хора с позитивни резултати. Системата се задъхва, болниците са препълнени“, заяви Николова.

Според нея ваксинацията не върви с нужните темпове, а в същото време лекарите са безкрайно уморени.

„Ние работим, никой не е затворил кабинета си. Миналата седмица почина моя колежка. Топим се, пациентите остават същите и те трябва да бъдат преразпределени към другите практики. Напрежението е огромно, умората е безкрайна“, заяви Николова.

По думите й досега медиците не са взели и допълнителните пари за работа на първа линия за август. Според Николова няма смисъл от въвеждане не нови мерки, тъй като и сегашните не се спазват.

Къде можем да се имунизираме през седмицата в Русенско?

„Не се носят маски. Разпространението се ограничава с много елементарни неща – маски, дистанция, миене на ръце, ваксини. Това не се спазва. Допълнителната рестрикция ще има същия ефект“, заяви тя.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили