Липса на сигнализация причина за инцидента на пътя Русе – Бяла

0
Липса на сигнализация за извършваните ремонтни дейности по пътното платно е основна причина за инцидента на пътя Русе – Бяла тази сутрин. Това твърдят очевидци на произшествието, за което ТВН първи съобщи. По думите им, автомобил

Липса на сигнализация за извършваните ремонтни дейности по пътното платно е основна причина за инцидента на пътя Русе – Бяла тази сутрин.

Това твърдят очевидци на произшествието, за което ТВН първи съобщи. По думите им, автомобил „Тойота“ и джип „Мицубиши“ изчаквали на място, за да пропуснат насрещно движещите се. Поради недобре поставена сигнализация за извършваните ремонтни дейности шофьорът на автобуса, пътуващ по линията Силистра Русе – София, не успял да спре и се блъснал в задната част на джипа, при което последвала верижната катастрофа. В автобуса имало 16 пътници.

При инцидента няма пострадали. Движението в участъка се регулира от екипи на полицията.

Това е втората верижна катастрофа за денонощие в този участък. В ранния следобед вчера в подобно произшествие участваха два автобуса и автомобил. Инцидентът също беше само с материални щети, без пострадали.