Липсата на инвеститори и безработицата –проблем № 1 пред дунавските общини

1

Това, по думите на Мария Кондрова, изпълнителен директор на Асоциацията на дунавските общини са споделили представителите на 22-те общини от Видин до Силистра. Именно за това асоциацията в момента прави предпроектно проучване за т.нар. Дунавски обходен път. То трябва да бъде готово до края на  февруари 2014 година. За неговата реализация обаче ще се търсят средства през  следващия програмен период.

Социално-икономическото развитие и преките чуждестранни инвестиции в дунавския регион беше темата на дискусия на работно заседание на АДО, което се провежда в Русе. По време на форума участниците дискутираха ролята на Асоциацията за развитието на региона. Проблемите при всички са едни и същи – липса на инвеститори и голяма безработица. Факт е обаче, че инвеститори няма как да дойдат при положение, че инфраструктурата е в лошо състояние, коментира Кондрова.

Днес конференцията продължава с представяне на наръчници и на  проучвания, изготвени в рамките на проект „Дунавски институт“.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. „инвеститори няма как да дойдат при положение, че инфраструктурата е в лошо състояни“ – грешно твърдение. В днешно време отдавна съществуват ВИРТУАЛНИ инвеститори, които по всяко време във всеки край на света може да се „намират“, да работят, да нареждат и да правят каквото ще правят. Т.е. НЕ това е основната причина, поради което няма такива (!). Чудно как ли те обаче „достигат“ до разни отдалечени краища на света, без особено добри пътища (или несъществуващи)!?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук