Лишен от книжка водач заловен да управлява автомобил без годишен преглед след употреба на дрога

0

Лишен от право да управлява моторно превозно средство е бил установен зад волана на автомобил, който не е преминал годишен технически преглед, съобщиха от полицията в Русе.

На бул. „Трети март“ униформените спрели „Форд Транзит“, управляван от 32-годишен мъж. Било констатирано, че превозното средство не е преминало годишен технически преглед, за което на водача бил съставен фиш по ЗДВП. При проверка на документите му станало ясно, че е лишен от право за управление и поради тази причина не може да представи документ за правоспособност. При справка в масивите на полицията било изяснено, че на водача е издадено  наказателно постановление, връчено му е и е влязло в сила миналия месец, с което е лишен от правото да управлява МПС.

За съдействие и допълнителни проверки на място е бил изпратен и екип на пътна полиция. При последвали проби на водача за употреба на алкохол и наркотици с технически средства, дрегерът за алкохол е дал отрицателен резултат, но уредът за наркотици е отчел положителен за амфетамин и метамфетамин. На шофьора е съставен акт и е изпратен за даване на проби в медицинско заведение. Установеното от униформените е документирано и случаите са предадени на разследващи полицаи. Заведено е бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК по описа на сектор „Пътна полиция“ и бързо производство за престъпление по чл.343в, ал. 2 от НК.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук