„LOVID-19“ открива новия театрален сезон в Русе, билетите свършиха

0

С премиерата на спектакъла „LOVID-19“ ДТ „Сава Огнянов“ в Русе ще открие новия творчески сезон, като първите две представления ще бъдат на 16 и на 17 септември. Билетите за двата премиерни спектакъла вече са изчерпани, любителите на театъра все още могат да намерят такива за третото представление, което ще бъде на 7 октомври.

Спектакълът, дело на режисьора Евгения Явашева изследва семейните взаимоотношения и кризата след COVID-19. В основата му са взаимоотношенията между Ник и Клара, които препускат през живота в гонене на успешна кариера и финансова стабилност. Попаднали в механизирано ежедневие без грам свободно време нито един за друг, нито за себе си, те изгубват връзката помежду си. На фона на кризата на техните взаимоотношения се появява и икономическата криза след пандемията от Covid-19.

Главните роли в постановката се изпълняват от младите актьори Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров. Музиката е на Пламен Мирчев – Мирона, а видеото – на Асен Николов.

От театър напомнят, че всеки посетител трябва да носи предпазна маска, а в театралния салон местата се продават през едно.