„Лудогорец“ продължава победния европоход

1

hristo_zlatinski-yordan_minev73В третия си мач в групата тимът от Разград се наложи като гост над „Черноморец“ (Одеса) с 1:0. Голът за успеха отбеляза Христо Златински в в последната минута на Първото полувреме. Маркус Бергер фаулира грубо Марселиньо, на около 25 метра фронтално срещу вратата на „Черноморец“, Златински застана зад топката и стреля мощно. Вратарят Дмитрий Безотошний направи невероятна глупост, като изчака да боксира топката, а тя прелетя покрай юмруците му и влетя в мрежата, за 1:0 в полза на „Лудогорец“.

През вторите 45 минути домакините от „Черноморец“ хвърлиха всички сили, за да обърнат развоя на играта. Настаниха се трайно в половината на „Лудогорец“, но в тези минути голямата си класа показа вратарят Владислав Стоянов, който спаси няколко изключително опасни ситуации. Стабилната му игра силно респектира нападателите на „Черноморец“, които пропуснаха 4-5 от така наречените 100-процентови положения.

С успеха футболистите на Стойчо Стоев направиха решаваща крачка към класиране за директните елиминации. Те се откъснаха на върха в група В с девет точки и 6:0 голова разлика, и се нуждаят само от една точка при домакинството на „Черноморец“ на 7 ноември за да продължат в груповата фаза на турнира.

„Динамо“ (Загреб( и ПСВ „Айндховен“ направиха равен – 0:0, и така в група „В“ лидер е „Лудогорец“ с 9 точки, ПСВ има 4, „Черноморец“ – 3, а Динамо (Загреб) – 1 точка.