Лятна академия за деца „В чудния свята на растенията” в Русенския университет

0

Лятна академия за деца „В чудния свята на растенията” отваря врати в Русенския университет, съобщават от висшето училище.

Заниманията в Академията, които ще започнат в понеделник, 4 юли, са безплатни за децата. Те ще се провеждат в рамките на две седмици без събота и неделя, сутрин от 10.00ч. до 12.00ч. в Университетската Ботаническа градина. Всички деца през този период от време ще имат възможността да научат повече интересни и любопитни факти за растенията, да надникнат в научно-изследователските лаборатории на Университета, да засадят растения на открито и да се научат как да отглеждат декоративни растения.

Ръководител на Лятната академия е д-р Петя Ангелова, преподавател по Ботаника и Систематика на растенията в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Сътрудници и ментори са студенти от специалността „Растениевъдство“ към „Аграрно-индустриалния факултет“.

В академията децата ще имат възможността да открият нови и интересни занимания в областта на науката и практиката, а и да намерят нови приятели!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук