Лятото продължава, „отпускарско“ време през септември

0

Чудесно време особено през първата половина на месеца, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Месецът ще е по-топъл от обикновено, а в първите дни на месеца температурите ще са до 35-36 градуса. Първият учебен ден също ще е слънчев и приятен

Месецът за почти цялата страна ще започне със слънчево и горещо време с температури до 35-36 градуса. По-късно през деня над западните райони ще се заоблачи и на места там ще превали и прегърми. В сряда и четвъртък над западните и северните райони ще има повече облаци, с условия за краткотрайни валежи. Температурите там ще бъдат по-ниски. Максималните ще са между 25 и 29 градуса. На изток ще остане горещо, с много слънчеви часове и временни заоблачавания. В петък ще превали и на места в Централна и в Източна България. Дневните температури в цялата страна ще бъдат от 24 до 30 градуса.

През втората половина на първото десетдневие отново ще бъде предимно слънчево. Температурите ще бъдат от 27 до 32 градуса, по-високи на изток и югоизток. Временни заоблачавания се очакват над планините. Около 10-и температурите за кратко ще се понижат, ще има повече облаци и от запад на изток за кратко ще превали. Ще последват отново няколко слънчеви и топли дни, продължаващи през по-голямата част на второто и третото десетдневие. Към този момент очакванията на синоптиците за първия учебен ден са за слънчево и приятно време.

По-голяма вероятност за превалявания и временно захлаждане има към 17 и 20 септември, както и след 25 септември. В края на месеца сутрешните температури ще са по-ниски и ще напомнят, че предстои златната есен