Рекорден брой участници в „NetWorx Off-Road”

0

Пилоти от 4 страни – Румъния, Турция, Италия и България ще стартират в започващата днес надпревара „NetWorx Off-Road”.

Това е последното за годината състезание, заявки за участие в него са подали рекордните 60 екипажа. Те ще изминат над 600 състезателни километра през блата и дерета, където средната скорост не надвишава 10 км/ч. и изисква много подготвени машини и всеотдайни навигатори. Център на състезанието е село Мечка, където ще бъдат стартовете и финалите през трите дни.

Както и в предишните години ще има два основни формата- рали и трофи. Ралито ще кара по Правилника за рали крос кънтри и изискванията на АФБ. Класовете ще бъдат Т1, Т2, Т3. Клас Трофи ще бъде в три основни класа- Прото, Модифициран и Стандарт, като Стандарта ще бъде разделен на Стандарт+, Стандарт Н и Стандарт L и ще се кара по Правилника на Първенството за 2021. Всички класирания ще бъдат по класове.

Поради големия интерес, за трета поредна година ще има клас GPS Средна скорост, за неподготвени за състезания джипове. Ще бъде с прецизирани правила. Ще се кара за средна скорост. Класирането ще е според това, кой е най- близо от зададената от нас средна скорост за съответния етап. Ще има яка интрига, защото, до последния момент няма да се знае кой, къде е в класирането.

Надпреварата „NetWorx Off-Road”е с над 10 годишна традиция и предлага изключително бързи трасета за рали категорията, като преди няколко години рекордната скорост от 171 км/ч бе постигната от Свилен Максимов с Jeep Cherokee.