“Любов с гръмотевици” на сцената на ДТ „С. Огнянов“

0
33

Първата за новата 2018 г. премиера на трупата на ДТ „Сава Огнянов“ – спектакъла “Любов с гръмотевици”, могат да видят русенци и гостите на града тази вечер.

Началото на спектакъла по пиесата на Кен Лудвиг, постановка на режисьора Орлин Дяков, ще бъде тази вечер на сцената на Голямата зала в Доходното здание. В пиесата на нашумелия американски драматург русенските почитатели на Мелпомена ще надникнат зад кулисите на един театър, ще видят как една театрална трупа се мъчи да се отърве от ежедневните си неволи, което пък води след себе си до куп недоразумения. Действието се развива в пространството зад кулисите, което актьорите наричат “чакащи артисти” – мястото, където изчакват момента за появата си на сцената. Сюжетът се заплита около вечните неволи и страсти човешки – любов, изневяра, пориви, колебания и разочарования. Зад леко повдигнатата театрална завеса зрителите ще установят, че личните драми – на които сме подвластни ние простосмъртните – не подминават и актьорите.

В една от ролите русенските почитатели на Мелпомена ще видят Христо Гърбов. Останалите роли са поверени на Петя Венелинова, Дайана Михайлова, Мариана Крумова, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Любомир Кънев.

“Опитваме се да уплътним пиесата и да й дадем живот. Това не е лесен процес. Пиесата е хубава, забавна. Остава и ние да си свършим работата, за да се забавляваме всички с тази много качествена комедия”, каза ден преди премиерата Христо Гърбов.

Името на Кен Лудвиг се асоциира със съвременната комедия. Пиесите му са преведени на 16 езика и се играят в 25 страни.  Сред поставените на българска сцена са:  “Лунатици” в Народния театър, “Тенор под наем” в Сатирата, “Примадони” в Драматичен театър “Адриана Будевска” – Бургас и др.