Людмил Киров поема „Дунав“, Исмаил Иса се завърна при светлосините

0
372

Людмил Киров е новият старши треньор на „Дунав“, а Исмаил Иса облича отново светлосинята фланелка.

Това са „горещите“ новини от щаба на русенския клуб. Договорът на Киров, който бе представен на футболистите преди тренировката, е до 2020 година. Цветомир Младенов, Емил Иванов и Любомир Петков ще бъдат помощници на новия наставник.

42-годишният Киров доскоро беше начело на „Ботев“ (Гълъбово), но преди две седмици пое на пожар елитния „Верея“. Той обаче води тима от Стара Загора само в един мач, след което си тръгна.

„Днес съм един от най-щастливите хора, защото имам възможността да работя в клуба, в който израснах. „Дунав“ ми е дал страшно много. За мен това е едно огромно предизвикателство. Запознат съм с всичко в клуба. Има да се свърши доста работа, но аз и моят екип не се плашим от това.  Нашата цел е една-единствена – да работим за каузата „Дунав“. Сигурен съм, че ще имаме много поводи за радост“, каза Киров при официалното представяне.

„Искам най-искрено да благодаря на Цветомир Младенов, Емил Иванов и Любомир Петков за това, че поеха отбора в изключително тежък момент. Те показаха огромно желание и мотивация за работа и стабилизираха „Дунав“. Те подобриха и микроклимата в тима, видяхте с какво настроение играха футболистите в последния мач с Берое. На Людмил Киров пожелавам много успехи в предстоящите битки. Надявам се той да доразвие „Дунав“ в игрови аспект“, заяви президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.

„Една от задачите ни, освен оставане в Първа лига, е създаването на местни кадри. Надявам се, че ще продължи доброто представяне, започнало от последните мачове. Надявам се да имаме късмет и този дух да се запази и занапред. Идеята е да се противопоставим на статуквото и инерцията, която доскоро ни дърпаше надолу и не бе в наша полза“, добави президентът на „Дунав“.

ФК “Дунав” подписа договор с Исмаил Иса. Контрактът на централния нападател с „драконите“ е до края на сезона.

Иса игра в „Дунав“ през пролетния дял на сезон 2017/2018 на Първа професионална лига и в 7 мача отбеляза 2 гола.