„Люник“ ЕООД ще изгражда общинския ТИР-паркинг в Русе

0

Дружество „Люник“ ЕООД е избрано за изпълнител за проектиране и изграждане на общинския буферен паркинг за тежкотоварни автомобили по бул. „България“ в Русе.

Фирмата е била единственият участник в процедурата, дружеството е предложило да извърши дейностите за срок от 320 календарни дни.

Средствата за строителството възлизат на 3 млн. лв. и са осигурени с постановление на Министерския съвет от 5 ноември 2021 г.

Във връзка с непрекъснато нарастващия трафик от тежкотоварни камиони бе подписан договор и вече започна подготовката за изграждането  на втори, по-голям паркинг, намиращ се в съседния имот. Изпълнителят там е „Тир Паркинг Русе“ ЕООД. През август 2022 г. дружеството спечели открития конкурс за учредяване на възмездно право на строеж върху терен общинска собственост за срок от 30 години. Фирмата спечели, наддавайки за отстъпеното право на строеж 18 200 000 лв. От тях 6% (или малко над 1 млн. лв.) бяха изплатени на Община Русе преди подписване на договора, а остатъкът от достигнатата на конкурса цена ще се заплаща на 29 равни годишни вноски или малко под 600 хил. лв. на година, което ще осигури твърди приходи в общинската хазна.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук