Магистри от Филиала на Русенския университет в Разград получиха дипломи

0
51
Магистри от Филиала на Русенския университет в Разград

Четиринадесет магистри от Филиала на Русенския университет в Разград получиха своите дипломи на специална церемония. Те бяха връчени от заместник-ректора на висшето учебно заведение проф. Пламен Кангалов. От името на магистратите към студентите и преподавателите с послание се обърна отличникът на випуска Ралица Конова. Посланието бе поставено в специална капсула на времето.

Преди тържественото връчване на дипломите на магистрите, в залата на Филиала се проведе среща-разговор на тема “Европа и Българското председателство на Съвета на Европа” с участието на студенти, преподаватели, представители на бизнес-средите и на местната власт.

Празничните прояви продължиха със Студентска научна сесия, на която студенти и докторанти презентираха в 18 доклада резултатите от изследователската и научната си дейност. Всички участници получиха грамоти, наградени бяха и първенците от проведената наскоро олимпиада по химия.

Освен заместник областният управител на Разград Евгени Драганов, официални гости на събитията от Майските празници на Филиала бяха доц. Татяна Блажевска и доц. Мария Менкиновска от Македония, преподаватели от Естония, от Университета по хранителни технологии в Пловдив и Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, учители и ученици от Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии “Мария Кюри” в Разград и представители на бизнеса.