„Магията на изкуството“ очаква творбите на младите таланти

0

Ученици от 1 до 12 клас от цяла България ще могат да се включат във второто издание на Националния конкурс по изобразително и приложно изкуство „Магията на изкуството“ 2022. Той е посветен на 1 март – Денят на любителското творчество и Баба Марта, един от най-обичаните български обичаи. Тази година идеята на конкурса е чрез средствата на изобразителното и приложното изкуство децата да изразят отношението си към различните видове изкуства и към хората, които творят красота.

В конкурса ще бъдат приемани както индивидуални, така и колективни творби в следните възрастови групи:

Първа група – 1 – 4 клас

Втора група – 5 – 7 клас

Трета група – 8 – 12 клас

Материалите и техниките, които могат да се използват за изработка на изделията, са по избор. Освен с рисунки, участие може да се вземе и с картички, плакати, пана, кукли, маски, фигурки и други. Задължително условие е всяка творба да съдържа: три имена на участника, години и възрастова група; име на творбата и раздел; институция; телефон на ръководител, или родител за връзка.

Творбите могат да бъдат изпратени или донесени до 21 февруари на адрес:

7005, град Русе, ж. к. ”Здравец”, ул. ”Околчица” 9, Общински детски център за култура и изкуство /за конкурса ”Магията на изкуството”/.

За повече информация: 082/84 54 71 – Директор

0878822353 – Милена Димитрова /Експерт „Концертна дейност“/

Жури от специалисти ще оцени и отличи творбите. Списъкът с наградените ще бъде публикуван на 1 март на страницата на ОбДЦКИ – Русе във Фейсбук. Най–добрите ще получат грамоти и предметни награди.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили