Мъгли в сутрешните часове и валежи, тук – там от сняг

0
Мъгли в сутрешните часове и валежи

Мъгли в сутрешните часове и валежи, тук – там от сняг, ще определят времето през следващата седмица, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес сутринта на много места по поречията ще се образува мъгла, минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Утре ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Във вторник на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. От югозапад облачността ще се увеличава и до вечерта в Югозападна България ще завали дъжд, в планините над 1200 метра – сняг. През нощта срещу сряда от северозапад ще проникне малка порция студен въздух и във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. През деня в сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. В Югозападна България валежите ще продължат; слаби превалявания, предимно от дъжд, ще има и на отделни места в останалата част от страната. През следващите дни до края на седмицата облачността ще се задържи значителна. На отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1000-1200 метра – от сняг. Повишена вероятност за по-съществени валежи има към събота, когато от северозапад температурите в Западна и Централна България ще се понижат и максималните ще бъдат между 4° и 9°, на изток с южен вятър ще останат до 11-12°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1 и 3 градуса.

Най-добрата агенция за подбор на персонал