Майката на Желяз: Благодаря на Бог за щастливата развръзка

0
179

С благодарност към Бога близките на Желяз Андреев посрещнаха с радост новината, че няма да бъде екстрадиран в САЩ. За тях обаче това е само първата стъпка към пълното му оневиняване.

Майка му – Мариела Денчева посреща удовлетворена положителната развръзка.

“Изпитвам чувство на голямо облекчение, радост в това дълго изпитание, което мислехме, че ще бъде още по-дълго“, заяви щастливата жена.

Тя споделя, че последните 6 месеца са били страшни, изживени в трепет. Сега е обнадеждена за последната развръзка и казва, че борбата продължава до пълното отпадане на всички обвинения.

Като вярваща жена Мариела благодари първо на Господ, който по думите й насочил нещата в правилните ръце на правилните хора, на правителството и на цялата общественост, която подкрепи в най-тежкия момент нея и семейството й. С изпратената вчера нота от американското правителство до Министерски съвет, се отменя екстрадицията и на останалите четирима колеги на Желяз Андреев.

Припомняме, че през април властите на Съединените щати поискаха екстрадицията на 29-годишния Андреев, който заедно с четирима свои колеги от колцентър беше обвинен в нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Добричкият окръжен съд отказа да го задържи за постоянно. След широко обществено недоволство, българските власти влязоха в преговори с американските за оттегляне на искането за екстрадиция.