Майки със сигнал, че в болницата в Сливен връзват бебета

0

Болни бебета се връзват в креватчетата си в педиатрията в Сливен, обявиха майка, лежали в местната болница, съобщи бТВ. Те са заснели кадри на невръстни пациенти, чиито ръце и крака са вързани. Те твърдят, че децата прекарват така часове наред, понякога и цяло денонощие. Оправданието е, че така бебетата се предпазват от наранявания с поставения им абокат.

„Тук обаче говорим и за отношение. Имаше едно бебенце със секретни в носа, с часове плачеше и се дереше, то се давеше. На момичето, което лежеше в другата стая, също му направи впечатление. Излязохме в коридора, искахме да помогнем на това дете, но нямаше как, беше вързано и освен това се карат като влизаме вътре. Намерихме една сестра, а реакцията й беше недоволство, влезе вътре и затвори вратата, за да не се чува ревът на бебето“, разказа Мария Георгиева, една от майките, подала сигнала.

Директорът на болницата Васислав Петров заяви, че е разпоредил проверка по случая. Според него има такава практика, нарича се „фиксиране“ и се прилага за ограничен период от време, когато бебетата са сами.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили