Македонският премиер ни сравни с Русия

0

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски публично нападна България като сравни отношението на страната ни към Северна Македония като това на Русия с Украйна.

Ковачевски и българският вицепрезидент Илияна Йотова размениха критики на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик, Исландия. Там Йотова представи страната в поредната голяма европейска инициатива за подкрепа на Украйна. В изказването си тя засегна въпроса за правата на българите в Република Северна Македония.

Премиерът Ковачевски вдигна градуса на напрежението с отношенията с България с остро изказване пред европейските лидери.

„Начинът на говорене, широко използван от България спрямо Северна Македония, за съжаление, много наподобява говоренето на Руската федерация за Украйна. Неприемливо е неверни и безпочвени обвинения да се използват злонамерено за политически цели в този решаващ момент за историята на Европа. Северна Македония е международно призната за успешен пример за функциониращо мултиетническо общество и демокрация. Всички международни правозащитници в докладите си потвърждават този факт. Обвиненията, отправени на тази среща от представителя на България, са напълно безпочвени и идват от страна, която проявява неуважение към решенията на Европейския съд за правата на човека и към стандартите на Съвета на Европа за човешки права“, каза Ковачевски.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук