Малък Сечко няма да е лют

0
Малък Сечко ще мени настроението си

Известният с променливия си характер „Малък Сечко“ тази година няма да е лют, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, като най-ниските температури ще бъдат предимно между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите – между 15 и 20 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 30 и 50 литра на квадратен метър, а в планините и Рило-Родопската област – между 60 и 80 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие в по-голямата част от страната температурите ще бъдат близки и малко по-ниски от обичайните за периода. Облачността ще е често значителна и на места ще има валежи: в северозападната половина на страната от сняг, а в югоизточната – от дъжд, преминаващ в сняг.

През второто десетдневие температурите относително ще се повишат. Вероятност за валежи и от дъжд, и от сняг ще има през периода 14-17 февруари, но вероятността да се задържа снежната покривка е малка.

През последната седмица от месеца температурите ще бъдат близки до обичайните. Вероятност за валежи има около 21 февруари, 25 февруари и в края на месеца, когато през страната ще преминават атмосферни смущения и ще настъпва относително понижение на температурите.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук