Малък Сечко ще капризничи, но няма да е лют

0
494

През следващата седмица Малък Сечко ще покаже капризния си, променлив нрав, но без да се люти и сърди, прогнозират синоптиците от Националния център по метеорология и хидрология.

Времето ще бъде доста динамично и променливо. В понеделник вятърът от югозапад ще се усили. Дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад, висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в Русе – около 5 градуса.

През нощта срещу вторник и във вторник на места ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-1000 метра – сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен, временно силен. Температурите ще се повишат още, по-чувствително минималните.

В сряда вероятността за валежи е по-малка, облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Ще остане ветровито и сравнително топло.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък отново по-често ще бъде предимно облачно, на места са възможни превалявания, в Северна България и високите котловинни полета – от сняг, в югоизточните и крайните югозападни райони – от дъжд. Още през нощта срещу петък вятърът чувствително ще отслабне, а в петък ще придобие южна компонента, ще се усили и временно ще се затопли. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна, а в събота се повишава и вероятността за валежи. Тогава и вятърът от северозапад ще се усили, и ще започне да нахлува сравнително студен въздух.