Малко познат американец изхвърли Гришо от Australian Open

0
125

Малко известния в тенис средите американец Томи Пол изхвърли Григор Димитров от по-нататъшно участие в Откритото първенство на Австралия по тенис.

22-годишния американец доминираше през по-голямата част от двубоя, беше значително по-стабилен в разиграванията и заслужено записа победа с 3:2 сета над бившия №3 в света.

В първия сет американецът спечели с 6:4, след като съумя да пробие Димитров в деветия гейм. Във втория отново той спечели, но този път с тайбрек след 7:6(6).

Третият сет беше спечелен от Димитров с 6:3. При 3:2 гейма за Пол американецът имаше възможност за пробив, но Димитров взе подаването си и изравни до 3:3. В следващия Григор успя да реализира пробив и да поведе с 4:3, след което затвърди пробива за 5:3, а след нов пробив българинът спечели 3-ия сет с 6:3.

В четвъртия сет се стигна отново до тайбрек. Димитров тръгна уверено и поведе с 4:0, както беше и във втория сет, но този път не допусна обрат и спечели със 7:3, с което изравни резултата – 2:2.

Така Димитров стигна до предизвикателството за първи път в кариерата си да обърне мач от 0:2 до 3:2. За съжаление обаче, не успя, въпреки че поведе с 5:3Американецът показа невероятен характер и съумя да пробие Димитров, за да изравни за 5:5. След 6:6 се стигна до „шампионски“ тайбрек. След равностойно начало Пол поведе с 8:3, за да спечели с 10:3, сета със 7:6 и мача с 3:2 сета.

В третия кръг Пол ще се изправи срещу финалиста от Sofia Open 2019 Мартон Фучович, който победи Яник Синер с 3:0 сета.я