Манолова и Борисов с реципрочни дела и искове за  клевета и защото „не можел да спи“

0

Днес  в 14 часа  Софийския районен съд започва  първото заседание по делото за клевета на председателката на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова срещу премиера Бойко Борисов, съобщават от Пресофиса на Манолова.

Манолова заведе дело срещу Борисов за клевета по повод на твърденията му, че във Волуяк, по време на кандидат-кметската кампания за София, тя се е срещала с роми, за да прави „уйдурма за купуване на гласове“.

В същото време обаче ставаше въпрос за среща на Мая Манолова с жители на Волуяк по повод неизградена канализация, липса на транспорт и лошо водоснабдяване.

На 7 ноември 2019 г. Манолова заведе дело срещу Борисов за 15 000 лв. за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Насрочването на делото на Манолова срещу Борисов отне една година.

Като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г. по повод интервю на Манолова пред бТВ, в което тя казва, че „човекът, който пусна, извинявайте допусна, братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в кметските избори в София.“

В исковата си молба Борисов е вписал, че „започва да има и проблеми със съня, изпитвал е смущения, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името му с обидните и клеветнически изявления на ответника по негов адрес.“

Изпитвал е също „стрес; подтиснал се и се разстроил от незаконосъобразната намеса на ответника в личната му сфера и публичното засягане на неговия личностен и професионален авторитет и добро име.“Случайното разпределение на делото на Борисов срещу Манолова обаче е извършено след изтичането на срока по правилата на съда – вместо до края на деня на 3 юли, когато е заведена исковата молба или на следващия работен ден – 6 юли, делото е разпределено на съдия едва на 7 юли 2020 г.

И двата иска са на стойност по 15 хил. лв.

Най-добрата агенция за подбор на персонал