Манолова предлага служебният кабинет да стане редовен

0
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет, назначен от президента Румен Радев, да стане редовен. Това предлага Мая Манолова. Според нея която и партия да вземе мандата за съставяне на правителство трябва да предложи на парламента имената на служебните министри. Това би било доста странно решение предвид факта, че нито един от тях не се е явявал на избори, нито пък е декларирал, че се бори за гласове.

Според Манолова обаче това е решението за изход от трудната ситуация. Двете протестни партии – „Изправи се! Мутри вън!“ и „Демократична България“ вече се изказаха остро срещу начина, по който Слави Трифонов и „Има такъв народ“ предложиха правителство начело с бившия министър от времето на НДСВ Николай Василев – чрез фейсбук без предварителни разговори с никого. От БСП заявиха, че няма да подкрепят това правителство.

Назрява конфликт между партиите на протеста

„Така ще е ясно кой ще поеме отговорност за кабинета и кой го е предложил. Следим с тревога поведението на големите политически сили, които имат шанс да получат мандат. Възможно е те да тласнат държавата в политическа криза“, заяви Манолова.

Досега останалите политически сили не са реагирали на предложението й. Ден по-рано бившият премиер Бойко Борисов заяви, че Трифонов не искал да прави правителство, а крайната цел била на власт да остане служебното.