Предложение: РИОСВ да бъдат разформировани и преосновани

0
РИОСВ масово не изпълняват задълженията си, прикриват замърсителите на въздуха и се подиграват на гражданите.

Нашето предложение е да бъдат разформировани тези структури и да се преосноват. Рестартът на държавата не означава само детронирането на Борисов, а и на всички институции, които не защитават интересите на гражданите.  Тъй като става дума за огромни печалби, институциите са на колене, с вързани ръце, в унизителната роля на пешки и не смеят да предприемат действия срещу замърсителите.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград вчера, където се срещна с граждани.

От „Изправи се.БГ“ подкрепиха протестите срещу мръсния въздух в Благоевград, както и във Враца, Велико Търново, Нова Загора и Пещера. Представители на платформата настояха пред пореден здравен министър за въвеждането на правила за отстоянието на промишлените обекти в населени места.

Мая Манолова  подчерта, че „Изправи се.БГ“ ще участва в следващите парламентарни избори с партньорска мрежа и няма да става партия.    Като партньори в страната са граждански организации, инициативни комитети, хора с различни каузи и няколко партии, сред които ДБГ, „Волт“, земеделци, социалдемократи, движение „ДНЕС“ и движението на Татяна Дончева.

Имаме икономически план, който има седем приоритета. На първо място е увеличаването на доходите. Целта ни е минималният месечен доход на работещ човек да стане 1000 лв. чрез справедлива почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния доход от 2017-2018 г. Увеличението на доходите е единственото решение за спиране обезлюдяването на България и задържането на младите и активните тук, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Манолова  обясни, че има огромно количество публичен ресурс, който се насочва към избрани фирми предизборно.

Тя заяви, че са получени сигнали, че микропредприятия, които са получили пари по антикризисните мерките, трябва да връщат част от получените.

Бизнесът предупреждава, че второ затваряне на търговските обекти означава фалит. Липсват адекватни и своевременни мерки. Грантовете между 30 и 150 хил. лв. за средни предприятия все още не са получени. Мудността на администрацията е преднамерена, категорична бе Манолова.