„Мартенски музикални дни“ номиниран за престижно европейско отличие

0
„Мартенски музикални дни“ е номиниран

Фестивалът „Мартенски музикални дни“  е номиниран за лейбъла за качество на европейските фестивали 2017-2018 /ЕФФЕ/, съобщиха от Община Русе,

Сред мотивите се изтъкват високия му стандарт и ярко присъствие на европейската фестивална карта.

„Мартенски музикални дни“, наложил се от десетилетия на българската и международната сцена, вече беше удостоен с високото отличие през 2015-2016г. Тогава удостояването стана след успешно преминат интензивен процес на оценяване и селектиране от експертни членове на международно жури. Водещи критерии за оценка бяха артистичната стойност на фестивала, европейското измерение, както и ангажимента и приобщаването на местната общност.

Тази година МФ „Мартенски музикални дни“ е директно номиниран за това отличие от Европейската фестивална асоциация, подчертават от Община Русе.

ЕФФЕ е пилотен проект на Европейската комисия за Европейска платформа на фестивалите в сферата на културата по инициатива на Европейската фестивална асоциация. Платформата има за цел да свързва фестивали, които са посветени на изкуството и са насочени към обществеността и европейските ценности.

Всички фестивали с лейбъл за качество ЕФФЕ ще бъдат визуално разпознаваеми по специалното лого, което ще използват за периода 2017-2018.

зарядни станции за електромобили