Масови проверки за винетки в цялата страна.

0

Масови проверки за електронни винетки в цялата страна провежда националното Тол управление.

По пътищата са 95 мобилни екипа на управлението, както и техните стационарни камери. Те следят дали шофьорите са си закупили задължителните документи за каране в извънградски условия. През този месец у нас изтича валидността на 320 000 годишни винетки.

От управлението посочват, че санкцията при липса на винетка е е компенсаторна такса от 70 лв., които водачът трябва да плати веднага. Ако той не го направи, му се връчва акт за установяване на административно нарушение /АУАН/. След това той може да плати в 14-дневен срок глобата си по банков път. Ако той не направи и това, неговата санкция скача на 300 лева.

От началото на годината цената на годишната винетка вече е 87 лв, на тримесечната – 48 лв, на месечната – 27. Седмичната струва 13 лв., а уикенд стикерът е 9 лв.

Електронни винетки могат да се купят от сайта bgtoll.bg, през мобилното приложение, от гишета на граничните пунктове и в областните пътни управления, през мобилните оператори. Повечето бензиностанции също продават стикери на касите или чрез терминали за самотаксуване.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук