Масово Свето кръщение в Русе и още 10 града в страната

0
555
Масово Свето кръщение

Масово Свето кръщение на новородени деца ще има в Русе и още 10 града в страната, съобщават от общинската администрация.

Церемонията ще бъде в неделя, 7 октомври, от 10,30 часа в катедралния храм „Света троица“. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България“- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта. Тази година заявилите желание за участие са 40 души. Всички деца ще получат сребърно кръстче, както и персонални пакети за бебета от първа необходимост.

Националното кръщене ще се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Сливен и Шумен. Това е най-успешната медийна кампания за демографската криза, реализирана досега в България.

Интересът към инициативата в град Русе расте, благодарение на провелата се през месец май фотоизложба под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“, която представи най-емоционалните кадри от първото издание на Националното кръщене.