„Материализация на сюрреалистичното“ – оригинали на Дали в Русе 

0

Изложба под надслов „Материализация на сюрреализма“от оригинални творби на „бащата“ на сюрреализма Салвадор Дали ще бъдат представени в Русе. 

Творбите, които са част от колекцията „Кесаури“ са вече  в Русенската художествена галерия и ще бъдат официално представени пред публиката на 12.07.2022 г. от 18.00 ч. До 26.10.2022 г. русенци и гостите на града ще могат да видят повече от 70 оригинални творби – литографии, произведения в сребро, гоблени, сериграфия върху коприна, дизайнерски произведения на именития испанец. 

Експозицията, вече е представена с изключителен успех в Полша, Чехия, Латвия, Естония, Литва и Словакия. Тя включва и уникалния и иновативен аудио гид, специално създаден за безопасността срещу COVID19. Продуцирана и организирана е от Русенската художествена галерия в партньорство с Art Ехро SIA (Латвия) и Колекция „Кесаури „(Франция). 

Целта на изложбата е да помогне на публиката да види и разбере как Дали материализира своите възгледи чрез своя специален художествен език под формата на образи, които често придобиват нематериален вид, но се усещат ясно от зрителя. Отвъд това, което вижда окото, винаги има широк спектър от нещо неизразимо, но много по-важно от това, което виждаме. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук