Мъж, хулиганствал в полицията, ще прекара 8 месеца в затвора

0
Учител по физическо

8 месеца лишаване от свобода, 150 лв. глоба, лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 10 месеца и обществено порицание.

Това са наказанията, за които се споразумя по време на разпоредителното съдебно заседание 38-годишният С. Д., за това, че е управлявал МПС след употреба на алкохол и е хулиганствал във Второ РУ Русе.

В началото на август 2021 г. той гостувал на свои приятели в гр. Русе и употребил алкохол. Късно вечерта управлявал автоомобил по улиците на града, влязъл в двора на Второ РУ, спрял до транспортния портал и слязъл от колата. До едно от дърветата уринирал. Това било забелязано от оперативния дежурен на полицейското управление, който сигнализирал колегите си. Екип служители пристигнали веднага и видели как подсъдимият се качил в автомобила си и потеглил по ул. “Петрохан“ без пуснати светлини. Те го последвали и му подали звуков и светлинен сигнал да спре. При проверката констатирали, че е във видимо нетрезво състояние и го тествали с „Дрегер“. Уредът отчел 2,13 промила. Съставили акт на нарушителя и талон за медицинско изследване, след което го съпроводили до УМБАЛ „Канев“ за кръвна проба. Там С. Д. отказал да даде кръв и бил отведен във Второ РУ, за да бъдат надлежно изготвени всички необходими документи в тази връзка. Докато се случвало това, подсъдимият бил оставен да седи на пейка в коридора на управлението, но същият непрекъснато демонстрирал непристойно поведение, като буйствал, викал на висок глас и говорел назидателно и несвързано към полицейските служители. Заради тези действия се наложило да му поставят белезници. Известно време след това С. Д. седнал на земята до пейката в коридора на районното управление и силно изритал с крак вратата на намиращия се срещу него кабинет, при което части от касата на същата паднали на земята.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук