Мъж издъхна след 7 часа обикаляне из болница е Плевен

0
Снимка: УМБАЛ "Д-р Георги Странски"

Мъж е издъхнал след 7 часа обикаляне из кабинетите на плевенската болница „Д-р Георги Странски“, твърдят негови близки. Според тях 69-годишният Наум Петров е бил приет в спешното отделение на 14 юни след лека катастрофа. Близките му не били допуснати с него в болницата.

След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра“, разказа пред Нова телевизия внучката на Наум – Нона Трифонова.

Лекарите ги уверили, че няма опасност за живота му. Около 19.30 ч. им казали, че мъжът ще бъде настанен в гръдна хирургия. Това станало седем часа след пристигането му по обяд. Малко след 21 ч. на близките било съобщено, че мъжът е издъхнал след като състоянието му се влошило. Причината за смъртта била описана като „тъпа гръдна травма“.

По думите на говорителя на болницата Момчил Цветков самият пациент е отказал да му бъдат направени изследвания.

„Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания“, заяви той.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили