Мъж с ампутиран крак след коронавирус събира пари за лечение

0

Мъж от Горна Оряховица, който след боледуване от коронавирус загубил десния си крак, се нужда от средства за да се върне отново към пълноценен живот. Семейството на Стефан Грозев стартира благотворителна кампания, за да събере близо 65 хиляди лева за бедрена протеза. Сумата е непосилна за тях и разчитат на българи с големи сърца, не само от региона, но и от страната, и чужбина.

В началото на декември Стефан Грозев се разболява от коронавирус. Първоначално се лекува  вкъщи, но състоянието му се влошава и постъпва в болницата в Горна Оряховица, където не могат да овладеят възпаление  на кръвоносните съдове и образуване на съсиреци. След седмица по спешност е изпратен в Университетската болница в Плевен.

„Беше настъпило усложнение – запушване на задколянна артерия на десния крак.  И така пристигнахме в Плевен. На 15 беше опериран по спешност, но през нощта получава запушване на същия крак. Имаше опасност да се влошат показатели и бъбречни, чернодробни. Болките по това време бяха неимоверно жестоки и на 26 декември в крайна сметка кракът беше ампутиран!“, разказа съпругата му Диляна Грозева

Свидетел на драмата в семейство Грозеви е техният приятел Венелин Георгиев, който неотлъчно е до тях.

„Пътувах с колата зад линейката към Плевен, беше много напрегнат момент, защото дори докторът ни каза – всяко едно тръскане на линейката, всяко нещо е опасно за живота му“, разказа той.

Ампутацията спасява живота на Стефан. Контролните прегледи през  януари  отчитат, че той е здрав и в стабилно състояние и лекарите препоръчват да се подготвя за протезиране на десния крак. Тези устройства обаче са скъпи  и непосилни за семейството.

„Открихме точната компания, която може да направи това нещо – в максимална степен да задоволи изискванията и очакванията ни откъм мобилност, активност, начин на живот, ритъм, специфичност, индивидуалност! Но сумата, която е в офертата е на стойност 64 500 лв.“, разказа съпругата му.

Тя отправи апел за помощ в социалните мрежи,  на който се отзовават приятели и съграждани.

„Вярвам, че ще успеят, парите ще се съберат, убеден съм в това и мисля че много скоро ще се върне към предишния си начин на живот, да ходим пак по разходки”, казва Георгиев

Семейство Грозеви се надяват българи с големи сърца да подкрепят Стефан, за да се върне към пълноценен начин на живот, да се движи отново и да работи.

UniCredit Bulbank

Банкова сметка в лева: BG54 UNCR 7000 1524 2856 16

BIC код: UNCRBGSF

Най-добрата агенция за подбор на персонал