бл. „Бозвели“

Мъж, заспал с цигара, подпали дома си

Автор:
11 ян. , 2018  

Мъж, заспал с цигара, подпали дома си, съобщиха от пожарната в Русе. Инцидентът станал малко преди полунощ на ул. „Йосиф Дайнелов“. На място незабавно били изпратени осем служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила. За да потушат пламъците огнеборците използвали 8 000 л вода. При пожара са унищожени покривна конструкция и имущество в две стаи. Според изясненото на мястото на произшествието, пожарът е възникнал заради небрежност, след като мъж заспал с цигара,  която пък запалила завивките и леглото. Съсед видял дима и успял да изведе мъжа невредим от къщата.

Малко преди 2 часа пък служители от Втора РСПБЗН-Русе били изпратени на ул. „Захари Стоянов“ в Русе, откъдето постъпил сигнал за пожар в лек автомобил. Запалването възникнало в кола с марка „Опел Корса“, но от високата температура е имало и поражения по вратите на паркиран в съседство „Пежо-307“.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР – Русе, образувано е дознание, причините за пожара се изясняват.Comments are closed.