„МЕДИКА РУСЕ“ в помощ на жените, претърпели мастектомия

0

Специалисти по пластична и реконструктивна хирургия от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат консултации за възможности за възстановяване на гърдата на жени след мастектомия, съобщиха от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат на 16-ти ноември (сряда) в сградата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“. Необходимо е желаещите жени да запазят предварително час на тел.: 082 830 230, моб.: 0876 830 230 или на регистратурата на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ № 35.

Кампанията е продиктувана от все по-голямата популярност на реконструкциите на гърдата, както в България, така и в световен мащаб. Причината за тази тенденция е намаляването на възрастта на онкологично болните пациенти и увеличаване броя на заболелите жени, които са активни както в професионален, така и в личен план.

Първото нещо, което трябва да направи една жена с отстранена гърда, която желае да я възстанови, е да се обърне към специалист по пластична и реконструктивна хирургия. Важно е да е наясно с това което ѝ предстои. По време на консултацията ще бъде обсъдено какви са възможните срокове и възможните методи за възстановяване на изгубената гърда. Това може да стане със собствени тъкани от тялото или с поставяне на постоянен гръден имплант. Всяка една методика има своите предимства или недостатъци и затова подхода към всеки пациент е индивидуален. След проведена консултация, решението за реконструкция остава в ръцете на жената. Тя трябва да има изградени реалистични очаквания за крайния резултат, за бъде постигната крайната цел: подобрен външен вид, по-добра себеоценка, по-добро качество на живот.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук