Mercedes-Benz представи автономен модел от бъдещето

0
mercedes-benz-experimental-safety-vehicle

На изложението във Франкфурт Mercedes-Benz обяви нов концептуален модел автономен автомобил, който има за цел да предоставя максимална безопасност на пътниците в купето.

Тъй като колата може да се движи сама, воланът и педалите се прибират, за да се минимизира опасността от нараняване при сблъсък. Дисплей на предната решетка уведомява другите водачи за намерението на колата в движение, а допълнителни анимации и символи могат да бъдат прожектирани на задното стъкло.

Когато кара човек, специални визьори излъчват светлина, наподобяваща дневната, за да бъде шофьорът бдителен. Страничните въздушни възглавници са триизмерни и обхващат изцяло пътниците, за да предотвратят удари между тях при катастрофа.

Mercedes-Benz отделя специално внимание на децата. Когато сензорите засекат потенциална опасност като например поднасяне, коланите на детските седалки се затягат, а страничните им панели се подсилват за сблъсък. Седалките дори мерят температурата и пулса на децата, за да известяват шофьора дали те са добре.

Ако колата засече сблъсък отзад, тя може да се измести напред преди сблъсъка, давайки на водача максимална дистанция. При завоите с висока скорост коланите се затягат сами допълнително и докато не ги поставите, USB портовете в колата не работят. Самите колани са с подгряване, за максимален комфорт.

зарядни станции за електромобили