Мерки за облекчаване на трафика по граничните пунктове обсъдиха в Русе

0

Мерките за облекчаване на товарния и пътническия трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Румъния обсъдиха на среща в Русе представители на министерствата на вътрешните работи на България и Румъния.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разговаря с държавния секретар по обществен ред на Румъния Богдан Деспеску. Обсъдени бяха възможностите за максимално оптимизиране организацията на осъществявания контрол в съпределните гранични пунктове, с цел постигане на синхрон и ритмичност по отношение на обработката на потока от лек и товарен трафик, както и за скъсяване на времето за изчакване на границата.

Също така бе изготвена пътна карта за решаването на конкретни въпроси и реализирането на определени дейности за всеки конкретен граничен пункт. По време на разговорите бяха обсъдени още темите, свързани със съвместното сътрудничество във връзка с присъединяването на двете държави към Шенгенското пространство и справянето с актуалните миграционни предизвикателства

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук