Местят украински бежанци от Варна в Рибарица и Паничище

0

Първите 200 украински бежанци, които досега са живели в хотели във Варненско, ще заминат утре за Рибарица и Паничище, където ще бъдат настанени в различни бази. Това съобщи зам.-министърът на транспорта Владимир Върбанов. Украинците ще пътуват или с извънредни композиции, или в допълнителни вагони към традиционните влакове, които се движат из страната. Очаква се утре първите украинци да пътуват в 4 допълнителни вагона, прикачени към композицията, движеща се между Варна и София в 10.30 ч.

Украински бежанци живеят в около 150 хотела във Варненско. В тях са настанени приблизително 18 хиляди души, но около 3 хиляди вече са ги напуснали. Около 5 хиляди души ще останат в региона – в хотели, които са изразили желание да бъдат включени в програмата, чрез която ще получават по 15 лева без ДДС за настанен бежанец.

По сумите на председателя на Държавната  агенция за бежанците Мариана Тошева в страната хотелите, изразили желание да се включат в новата програма за настаняване на бежанци, са малко над 500. Част от тях – около 300, са бази, в които вече има настанени украинци.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук