Метла: Смениха шефовете на НАП и на Агенция „Митници“

0

Освободени от длъжността са досегашният директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов и на Агенция „Митници“ Павел Тонев, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Като причина за освобождаването на шефа на приходната агенция се посочва неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите. От правителствената пресслужба уточниха, че по официално предоставяна от ръководителя на НАП информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни относно прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 година.

За ръководител на Агенцията е назначен Борис Михайлов. Той е бил ръководител на Държавен фонд „Земеделие“, ревизор в Министерството на финансите, данъчен инспектор и началник на отдел в данъчната администрация, собственик и управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото.

Мотиви за освобождаването на Павел Тонев не се посочват. Временно на длъжността е назначен Павел Геренски, който до момента заемаше длъжността заместник-директор.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук