Метро ще свързва Русе с Гюргево през 2020 година

2

Кметът Пламен Стоилов плисна менче вода пред багера, а зам.-кметът на Гюргево Александру Владу заби първата лопата за „на добър час”.

Проектът се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България и се реализира от Община Русе, в партньорство с Община Гюргево. Финансирането е в размер на 5 млрд. евро. Предвижда се изграждането му за завърши през 2020 г.

Това е поредния от големите инфраструктурни проекти, реализирани от двете общини, подчертаха двамата пред присъстващите. Строителните работи и експлоатацията ще осигури близо 1500 работни места. Максималната скорост, която ще развиват мотрисите е 350 км в час, а средната – около 200. Това означава, че русенци ще стигат от Русе до Гюргево буквално за по-малко от 5 минути.

Първоначално ще бъдат направени 2 метростанции – по една в Русе и в Гюргево, но проектът включва и бъдещото изграждане на още такива спирки за улесняване на трафика в двата града. Желанието на управляващите е, след време метрото да ни свързва и с Букурещ.

Честит 1 април от екипа на „Русе нюз“ и ТВН!

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук