Международно иновативно младежко експо в Русенския университет

0

Шестото международно иновативно младежко експо ще се проведе днес в Русенския университет.

Проявата е закриващо събитие на 24-ите Пролетни празници на науката във висшето училище, официалното откриване ще бъзе от 10.30 ч. пред сградата на Канев център.

На ЕКСПО’22 ще бъдат представени проектите на над 300 участници от средни училища в Русе и региона, университети от България и Европа и институти на БАН. Те ще бъдат разположени на 70 щанда в голямата зала на Канев център. Паралелно ще бъдат проведени още няколко важни събития за университета, а именно:

11:00 ч. –кръгла маса „ЗАЕДНО ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СОЦИАЛНО-ЕКОЛОГИЧЕН СВЯТ БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЯ“, по случай 10-годишнината от създаването на професионално направление „Социални дейности“ –  зала №2, Канев център

11:00 ч. –Заключителна сесия на студентската научна конференция –  Best Paper’22 –  зала №1, Канев център

11:30 ч. – Откриване на зала „Education for Future”   и представяне на Докторантско училище на Русенския университет – зала №411.4, ет.3, Ректорат

Ще бъдат представени 3D макети и 3D модели на множество различни обекти; прототипи автомобил с водород и на електромобил, прототипи на системи за измерване на параметри на околната среда и параметри на човешко тяло; демонстрации:  действия по опазване на обществения ред и провеждане на тактически действия; станция за измерване качеството на въздуха и още много други интересни и впечатляващи разработки на участниците в ЕКСПО’22.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук